
Dolce Vita w Toskanii Piątek Wylot z lotniska Warszawa.Przylot na lotnisko Fumicino w Rzymie. Transfer do hotelu. Przyjazd do Villa Ferraia malowniczo położonej w sercu dziewiczych gór pomiędzy Sieną, a wybrzeżem Morza Tyrreńskiego. Zakwaterowanie i czas na odpoczynek Czterodaniowa kolacja powitalna w typowo toskańskim stylu i z wykorzystaniem naturalnych produktów z farmy na terenie, której znajduje się willa. Do posiłków zostanie podanie wyborne wino z regionu Chianti |
|
Sobota Typowo włoskie, pyszne na słonecznym tarasie z przecudnym widokiem na zielone wzgórza okalające posiadłość. Po śniadaniu, przejazd do słynnej winnicy Villa Dievole niedaleko Sieny. Zwiedzanie winnicy, zapoznanie się z techniką produkcji i przechowywania wina, degustacja wybornych win oraz obiad w lokalnej trattorii. Po wizycie w winnicy przejazd do pobliskiej średniowiecznej Sieny i spacer po mieście - okazja do zakupów, zwiedzania słynnej katedry, muzeów i galerii sztuki lub smakowania aromatycznego espresso w jednej z urokliwych kafejek. Wieczorem, ognisko i grill party. |
|
Niedziela Dzień na słodkie i beztroskie nic nierobienie. Proponujemy niespieszne śniadanie na tarasie, spacery, kąpiele w basenie, czy wizytę w SPA (możliwość zamówienia masaży relaksacyjnych, zabiegów kosmetycznych itp.) Opcjonalnie, możliwy wyjazd do pobliskich (ok. 5 km) naturalnych term Petriolo lub na spacer po plaży do nadmorskiego kurortu Castiglione della Pescaia (ok. 40 km) Po południu, pokaz tradycyjnej kuchni toskańskiej połączony z ekspresowym kursem gotowania kilku toskańskich specjałów, a także degustacją wybranych potraw i lokalnych win. Wieczorem, impreza pożegnalna połączona z pokazem rozgwieżdżonego toskańskiego nieba w prywatnym planetarium na terenie posiadłości. |
|
Poniedziałek Śniadanie pożegnalne i transfer na lotnisko w Rzymie. Powrót do Polski |
|